Vóór 16:00u besteld, vandaag verzonden!
Niet goed Geld terug
Vanaf 250,- Gratis levering
Eigen voorraad Korte lijntjes
Tevreden klanten 93% score

Heeft u een vraag of een opmerking?
Wij staan graag voor u klaar!

Serverkast kopen, de belangrijkste vragen op een rij!

Wat is het verschil tussen een serverkast en een patchkast?
Een serverkast is bedoelt voor actieve apparatuur. De kast bevat meer ventilatie gaten. Zo is bijvoorbeeld de voordeur altijd een geperforeerde deur. Hierdoor kan actieve apparatuur zoals servers en switches voldoende zijn warmte kwijt.
Een patchkast is bedoelt voor passieve componenten zoals patchpanelen, rangeerpanelen en kleine actieve componenten zoals modems, routers.

Wat is het verschil tussen een wandkast en een serverkast/patchkast?
Een wandkast is te monteren aan de wand zoals de naam al doet vermoeden. De kast is voorzien van montage punten waarmee hij dus kan worden opgehangen. Vanwege het gewicht en de diepte zijn dus niet alle kasten geschikt als wandkast. Daarnaast heeft een kast die niet geschikt is als wandkast vaak deuren aan de achterzijde.

Is een ventilatorset noodzakelijk?
Als u veel apparatuur in de kast monteerd kunt u het beste gebruik maken van een ventilatorset. Omdat warme lucht opstijgt blijft deze meestal bovenin de serverkast hangen. Een ventilatorset zorgt ervoor dat deze lucht uit de kast geblazen word.

Een 19 inch rack frame op wielen, wat is het verschil met een serverkast?
Dit betreft puur een frame op wielen waarin 19 inch apparatuur gemonteerd kan worden. Het voordeel van een 19 inch rack frame is dat je rondom goed bij de apparatuur kunt. Het nadeel kan zijn dat er geen geluidsdemping of veiligheid is voor het bereiken van de apparatuur.

Waarom zou u voor een ongemonteerde patchkast kiezen?
Een ongemonteerde patchkast heeft als voordeel dat hij compact aangeleverd word. Hierdoor kan de kast soms beter op de plek gekregen worden als het bijvoorbeeld een kelder of zolder betreft waar de serverkast geplaatst moet worden. Sommige serverkast die kant en klaar aangeleverd worden kunnen echter ook deels uit elkaar gehaald worden. Twijfelt u over de mogelijkheden neem dan contact met ons op.

De waardering van www.patchkastwinkel.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.7/10 gebaseerd op 448 reviews.