Vóór 16:00u besteld, vandaag verzonden!
Niet goed Geld terug
Vanaf 250,- Gratis levering
Eigen voorraad Korte lijntjes
Tevreden klanten 93% score

Heeft u een vraag of een opmerking?
Wij staan graag voor u klaar!

Serverkast wat is dat?

Wilt u weten wat een serverkast is?

Een serverkast, ook wel patchkast genoemd, wordt gebruikt om veel verschillende soorten apparatuur zoals routers, switches en servers op een centrale beheersbare plek te houden. Wanneer de apparatuur en kabels zijn geplaatst kan deze dicht (geluiddemping) en op slot en zullen alleen mensen met bevoegdheden in de kast kunnen. De apparatuur is te monteren doormiddel van kooimoeren en bouten. Hierdoor krijg je een net en strak overzicht van de aanwezige apparatuur.

Serverkast 18U 19inch
Geperforeerde deur

Serverkast inrichting

De serverkast kan ingericht worden met verschillende accessoires zoals een patch paneel, stekkerdoos met of zonder schakelaar, kabel houders enzovoort. Er is veel 19inch accessoires beschikbaar die speciaal zijn ontworpen voor gebruik in deze kasten.

Serverkast maten

De meest gangbare maat is 19inch of 10 inch. Daarnaast heb je nog de hoogte. Dit wordt uitgedrukt in “U” (Unit) of zoals het in Nederland ook wel wordt genoemd “HE” (Hoogte Eenheid) dit staat voor 4,445 centimeter. Stel je hebt een serverkast van 9U en je plaatst er een product in van 2U dan heb je nog 7U ruimte over in de kast. Op deze manier kan men makkelijk bekijken of alle apparatuur erin past en/of er ruimte over is.
Aangezien server kasten in allerlei soorten en maten te verkrijgen zijn hangt het dus van uw situatie af welke kast geschikt is voor u. Ook geeft een serverkast natuurlijk een professionele uitstraling en met een optionele glazen deur is in één oogopslag te zien wat de status is van alle apparatuur.

Geperforeerde deuren

De serverkasten met een geperforeerde deur zijn uiterst geschikt voor actieve apparatuur. De deuren met gaatjes zorgen voor een goede ventilatie en aanvoer van koele lucht voor de apparatuur. Een eventuele ventilator in het dak zorgt ervoor dat er geen stilstaande lucht ontstaat in de kast. De apparatuur is nog steeds zichtbaar en veilig afgesloten door middel van een deur met slot.

De waardering van www.patchkastwinkel.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.7/10 gebaseerd op 448 reviews.