Vóór 16:00u besteld, vandaag verzonden!
Niet goed Geld terug
Vanaf 250,- Gratis levering
Eigen voorraad Korte lijntjes
Tevreden klanten 93% score

Heeft u een vraag of een opmerking?
Wij staan graag voor u klaar!

Wat is de beste indeling van een patchkast?

Als er tientallen netwerkkabels in en uit een patchpaneel gaan, is het lastig om het overzicht te houden. Onoverzichtelijke kabels maken het opsporen van problemen veel moeilijker en kunnen vervelend zijn als iemand de verkeerde kabel loskoppelt. Daarom is het belangrijk dat u vanaf het begin een juiste patchkast indeling aanhoudt. Patch panelen zijn verkrijgbaar met koper- en glasvezelkabels. Ongeacht uw keuze voor kabels is de juiste patchkast indeling van groot belang.

Voor het opbouwen van een betrouwbaar netwerk is het belangrijk om de juiste indeling van een patchkast aan te houden. Een doeltreffend plan is essentieel voor elke onderneming. U moet de netwerksnelheid, de lengte van de kabels en de manier van kabelmanagement bepalen. Zorg ervoor dat u de specificaties en het ontwerp van de patchpaneel installatie begrijpt.

Een patchkast indeling schema tekenen

Zonder goede voorbereiding kan het plaatsen van apparatuur tot problemen leiden vanwege een onzorgvuldige aanpak. Het is mogelijk dat u niet genoeg ruimte heeft voor kabels, apparatuur en patchpanelen. U kunt het plaatsen van uw apparatuur op een ideale manier plannen door een schema te maken.

Een patchkast indeling schema is een tekening waarin de inhoud van een serverrack is gerangschikt. Het kan zowel de voor- als achterkant van de rack-configuratie weergeven en helpt u ongetwijfeld bij het bepalen van de juiste patchkast indeling.

Een serverrack indelen op de juiste manier

Een serverrack biedt een gemakkelijke en veilige oplossing voor het behuizen van IT-servers en de netwerkapparatuur waarmee zij verbonden zijn. De uitdaging voor veel organisaties is hoe zij hun huidige installatie kunnen uitbreiden om gebruik te kunnen maken van nieuwe server-technologieën.

Bij de installatie kunt u de beste indeling van een patchkast bepalen door rekening te houden met de afmetingen en mogelijkheden voor eventuele uitbreidingen. De afmetingen 600 en 800 mm zijn de meest typische voor de diepte van een rek met zijpanelen en deuren. Het is van cruciaal belang dat u de juiste afmetingen kiest zodat alles wat u in de kast wilt zetten er ook in past.

Waar moet ik een serverrack in mijn serverruimte plaatsen?

Bij de keuze van de patchkast moet rekening gehouden worden met de plaats in de serverruimte of het datacentrum. Het rack moet in de ruimte passen en toch groot genoeg zijn om al uw IT-apparatuur te bevatten. Er moet voldoende ruimte zijn rondom het serverrack om ervoor te zorgen dat het niet te warm wordt en zo zorgt u ook voor dat u er gemakkelijk bij kunt komen.

De patchkast heeft zich vandaag de dag ontwikkeld tot een basis voor de infrastructuur van uw netwerk, waardoor goede bekabeling, beveiliging, thermisch beheer en bescherming steeds belangrijker worden.

Hoe kan ik de apparatuur in het rek ventileren en koelen?

In een serverrack zal zich warmte ophopen als er geen sprake is van goede ventilatie. De luchtstroom rond het rek mag niet belemmerd worden en de vochtigheid moet op een aanvaardbaar peil gehouden worden. Er is een grote kans dat te warme lucht in de kast de IT-server op termijn zal schaden. Het is mogelijk de algehele koeling en ventilatie te verbeteren door gebruik te maken van een patchkast ventilator.

Bij het plannen van de indeling moet er rekening worden gehouden met de ruimte voor luchtstromen. Er is meer capaciteit voor luchtverplaatsing in een serverrack naarmate er meer vrije ruimte is.

Het gebruik van patchpanelen in een patchkast

Patchpanelen bieden snelle en eenvoudige toegang tot de poorten en verbindingen, waardoor ze een van de beste hulpmiddelen zijn voor het beheer van een groot netwerk. Ze kunnen op een wand gemonteerd worden, en zijn verkrijgbaar in verschillende maten om een beter beheer van kabels en poorten mogelijk te maken.

Patchpanelen maken het gemakkelijker om uw draden en verbindingen te ordenen, wat een zeer goede manier is om het netwerkbeheer te verbeteren. Ook het veranderen van de aansluitingen en apparaten die momenteel aan elk netwerk verbonden zijn, wordt makkelijker met patchpanelen.

De indeling van een serverrack optimaliseren

Tal van problemen zijn het gevolg van een slecht doordachte installatie of een installatie die overhaast is uitgebreid. Het is voor een optimale indeling van patchkasten en serverracks belangrijk om er de tijd voor te nemen.

In de meeste gevallen kunt u met rangeerpanelen voor een beter kabelmanagement zorgen wanneer u een nieuw netwerk opzet. Denk bij het organiseren van kabels aan de minimale kabellengtes die u nodig heeft om een overschot te voorkomen. Ruimte te maken voor kabelgoten is van cruciaal belang in een omgeving met meerdere racks. Het is vaak een goed idee om de kabels te verwerken in de lege ruimte boven of onder het rek.

Het belang van een goede voorbereiding

Controleer de lengte van de kabels om er zeker van te zijn dat de kabel de juiste lengte heeft. Geef de poorten daarnaast een naam om onderscheid te maken tussen de verschillende kabels, zodat u een duidelijk overzicht blijft houden. Elke kabel moet correct geïdentificeerd zijn aan beide uiteinden en in veel gevallen ook in het midden.

Met behulp van patch kabel organizers kunt u de lijnen gelijk en netjes op elke poort aansluiten, zodat u precies kunt zien waar de kabels vandaan komen en naartoe gaan. U kunt het type kabel gemakkelijk op elke plaats identificeren door gekleurde kabels te gebruiken.

Het gebruik van kabelbinders

Om draden te bundelen die naar hetzelfde server-rack of een andere plaats gaan kunt u gebruik maken van kabelbinders. Het meest cruciale aspect van het organiseren van patchkabels is het ontwikkelen van een degelijk plan voordat u begint met de installatie. Als u wat meer tijd besteedt aan het plannen van een goede route voor uw kabels, kunt u voorkomen dat u later veel draden moet proberen te ontwarren. Wanneer er werk in de patchkast nodig is, is een patchkast schema bijwerken een goede zaak. Doe dit telkens als er nieuwe of gebruikte apparatuur geïnstalleerd of verwijderd om ervoor te zorgen dat het schema up-to-date blijft. 

Wilt u meer weten over de ideale indeling van uw kleine of grote patchkast? Neem dan gerust contact op met de specialisten van Patchkastwinkel!

✓ Voor 16:00 besteld Vandaag verzonden!
Niet goed Geld terug
Vanaf 250,- Gratis levering
Eigen voorraad Korte lijntjes
Groot assortiment Scherpe prijzen!
Tevreden klanten 93% score

De waardering van www.patchkastwinkel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.8/10 gebaseerd op 535 reviews.