Vóór 16:00u besteld, vandaag verzonden!
Niet goed Geld terug
Vanaf 250,- Gratis levering
Eigen voorraad Korte lijntjes
Tevreden klanten 93% score
Prijs
Prijs - slider
715
Aantal units
Aantal units
Geventileerd
Geventileerd
Uitschuifbaar
Uitschuifbaar
Type legbord
Type legbord
Diepte
Diepte
Maximale belasting
Maximale belasting
Hoogte
Kies de hoogte
Hoogte
Breedte
Kies de breedte
Breedte
Inbouw Diepte
Kies de diepte
Inbouw Diepte
Type voordeur
Type voordeur
Type achterdeur
Type achterdeur
Categorie
Categorie
Aantal aansluitingen
Aantal aansluitingen
Aansluiting 1
Aansluiting 1
Aansluiting 2
Aansluiting 2
Schakelaar
Schakelaar
Lengte
Lengte
Kleur
Kleur

Glasvezel Bekabeling

Glasvezel Bekabeling

Glasvezel patchkabel kopen

U wilt een glasvezelkabel kopen. Met ons uitgebreide assortiment multimode glasvezel patchkabels en singlemode glasvezel patchkabels vindt u precies wat u zoekt.

Gaat het om een glasvezel kabel met een LC-, SC- of ST-aansluiting. Wij helpen u met de handige filters precies de kabel te vinden die u nodig heeft. Bestel een OM1, OM2, OM3, OM4, OS1 of OS2 patchkabel. Bovendien kiest u uit verschillende lengtematen voor uw glasvezelkabels, zoals 1, 2, 3, 5 of 20 meter.

Multimode glasvezel patchkabel

De multimode glasvezel patchkabel heeft standaard een oranje of grijze kleur. De kabel heeft aan beide uiteinden een multimode glasvezelconnector. Die zijn in de meeste gevallen crème of zwart van kleur.

De kabels zijn vooral geschikt voor communicatie over korte(re) afstand, zoals binnen een (bedrijfs)gebouw of op een campus. Veel klanten die multimode glasvezel kopen doen dat vanwege de hoge capaciteit en betrouwbaarheid, goed geschikt voor backbone-netwerktoepassingen.

U heeft bij ons de keuze uit verschillende multimode glasvezel patchkabels:

  • OM1 patchkabel
  • OM2 patchkabel
  • OM3 patchkabel (beschikbaar in lichtblauw)
  • OM4 patchkabel (beschikbaar in paars)

Singlemode glasvezel patchkabel

De singlemode glasvezel patchkabel heeft aders in andere afmetingen. Het gaat om 9/125, ten opzichte van 62.5/125 of 50/125 voor multimode. Hierbij staat 9 voor de diameter van de kern en 125 voor de diameter van de bekleding.

Het grote voordeel van singlemode glasvezel patchkabels is dat ze goed geschikt zijn voor signaaloverdracht over langere afstanden. Het licht beweegt in één golfbeweging naar het midden van de kern. Daardoor kan het signaal sneller en betrouwbaarder over langere afstanden reizen.

  • OS1 patchkabel
  • OS2 patchkabel

 

Wat zijn de voordelen van een glasvezelkabel?

Een van de nadelen van de normale ethernetkabel ten opzichte van de glasvezelkabel is het signaalverlies over lange afstanden. De effectieve limiet van een normale koperen ethernet kabel is een kleine 100 meter. Afstanden die langer zijn dan 100 meter vereisen een signaalversterker of apparatuur kasten met een zogeheten backbone uiteenzetting. Glasvezelkabels kunnen daarentegen zonder noemenswaardig signaalverlies worden gebruikt voor afstanden tot 1800 meter. Een oplossing waarbij een kortere afstand geschikt is voor 1-gigabite netwerken en de langere afstand nog steeds erg efficiënt is bij lagere snelheden. Dit maakt netwerkboosters, apparatuur kasten of andere methoden onnodig. Deze grote afstanden maakt een glasvezelnetwerk uiterst geschikt voor netwerken in grote gebouwen.

 

Interferentie bij glasvezel

Glasvezelkabels zijn van nature minder gevoelig voor overspraak van radiofrequentie en elektromagnetische frequentie dan traditionele koperbekabeling. Dit komt doordat koperbekabeling elektrische signalen overdraagt. Glasvezelkabels transporteren geen elektriciteit, maar licht. Hierdoor is een glasvezelkabel immuun voor interferentieproblemen die koperen kabels vaak wel hebben. Dit merk je vooral in industriële omgevingen, waar bijvoorbeeld zware machines vaak problemen veroorzaken bij koperen ethernetbekabeling. Glasvezel kopen in plaats van koper is daarom een slim en verstandig idee.

Daarnaast zijn glasvezelkabels lichter, dunner en efficiënter dan koperen kabels. Hierdoor neemt glasvezel minder ruimte in beslag en zijn ze makkelijker te verwerken dan standaard ethernet kabels. Daarnaast is glasvezel een erg duurzaam materiaal en heeft het een hoge spanningsgrens. Dit maakt glasvezel erg goed bestand tegen externe omgevingsfactoren. Benieuwd naar de voordelen van een glasvezelkabel kopen, een glasvezel patchkabel of een andere netwerkkabel? Neem dan gerust contact met ons op.

Bandbreedte van de glasvezelkabels

Wanneer het aankomt op de bandbreedte van de kabel, is er momenteel geen andere technologie die beter is dan glasvezelkabel. Vooral single mode glasvezel patchkabels zijn hier het best in. Glasvezel kabels bieden meer bandbreedte (wat inhoudt dat de kabels meer dataoverdracht tegelijk aan kunnen).

Ongeacht de nieuwe glasvezel technologieën die op de markt komen, blijven de voordelen van glasvezel onder andere dat de prestaties niet beperkt worden door de kabel zelf. Naast bandbreedte wordt ook opgemerkt dat de latentie van glasvezelkabels omlaag gaat. Hierdoor zijn snellere download en upload tijden mogelijk en is dataoverdracht sneller. Mede hierdoor kan glasvezel ook de gegevens over langere afstanden overdragen zonder vertragingen of onderbrekingen. Wanneer de kabel dus een lange afstand moet afleggen, is een glasvezelkabel kopen raadzaam.

Veiligheid van glasvezel

Glasvezelkabels zijn niet alleen snel, ze zijn ook erg veilig. Omdat er geen elektriciteit bemoeid is met de overdracht van data (de dataoverdracht gebeurt via licht), maakt ze erg veilig. Het signaal loopt door een vezelkabel, welke in een individuele vezelstreng zit. Het is erg ingewikkeld om hierbij te komen, wat de kabel erg veilig maakt. Dit maakt het niet alleen veilig doordat er geen elektriciteit bij de kabel te pas komt (voor bijvoorbeeld kortsluiting), maar ook maakt dit glasvezel bestand tegen water en temperatuurschommelingen.

Glasvezelkabels worden namelijk niet beïnvloed door temperatuur schommelingen, slecht weer of vocht. Als de kabel bijvoorbeeld in contact komt met water, gaat de communicatie gewoon door. Zelfs als de bliksem in zou slaan, zal de stroomstoot niet doorgegeven kunnen worden aan de glasvezel kabel, omdat deze niet draait op elektriciteit, maar op licht en de kabel bevat geen metalen onderdelen. Wanneer de kabel te maken gaat krijgen met ruwe omstandigheden, is het glasvezel kopen erg raadzaam. Vergeet daarbij niet het juiste kabelmanagement.

Voor drie soorten aansluitingen

Kies ten slotte het type aansluiting dat u nodig heeft voor de glasvezelkabel die u wilt kopen. U vindt bij ons zowel de LC glasvezelkabel, SC glasvezelkabel als de ST glasvezelkabel. Bovendien zijn er combinaties beschikbaar van LC naar ST en met andere aansluitingen. Vind op die manier precies de glasvezelkabel voor een patchkast die u nodig heeft, inclusief de juiste aansluiting:

  • LC aansluiting
  • SC aansluiting
  • ST aansluiting

Glasvezel patchkabel kopen

Wilt u een glasvezel patchkabel kopen? U maakt bij ons de beste keuze, dankzij het brede aanbod en de verschillende hoogwaardige kabels. Die zijn goed van kwaliteit, beschikbaar met de gewenste aansluiting(en) en zowel in multimode als in singlemode. Dus zoekt u naar OM1, OM2, OM3, OM4, OS1 of OS2? Bestel online de glasvezel patchkabel die u nodig heeft.

Wilt u een patchkabel in glasvezel kopen, maar weet u niet precies wat u nodig heeft? Bel ons op telefoonnummer 024 844 01 00 of stuur ons een e-mail naar info@spete.nl. Dan nemen we snel contact met u op. Onze specialisten in patchkasten en glasvezelskabels vertellen u graag meer over de verschillende kabels, modi en aansluitingen.

    Attenuation [dB/km] BLP [MHz*km] BLP [MHz*km Gigabit Gigabit 10 Gigabit
FiberType Core/Coating 1300 nm 850 nm LED stimulate (OFL) Laser stimulate (EMB) 1000BaseSX 1000BaseLX (1300nm) 10GbaseSX
OM1 62.5/125μm 1.5 3.5 200 (n.a.) 275m 550m ca. 30m
OM2 50/125μm 1.5 3.5 500 (n.a.) 550m 550m ca. 80m
OM3 50/125μm 1.5 3.5 1500 2000 1000m 550m 300m
OM4 50/125μm 1.5 3.5 3500 4700 >1000m 550m  

 

De waardering van www.patchkastwinkel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.8/10 gebaseerd op 534 reviews.
Aantal units
Aantal units
Geventileerd
Geventileerd
Uitschuifbaar
Uitschuifbaar
Type legbord
Type legbord
Diepte
Diepte
Hoogte
Kies de hoogte
Hoogte
Breedte
Kies de breedte
Breedte
Inbouw Diepte
Kies de diepte
Inbouw Diepte
Categorie
Categorie
Aantal aansluitingen
Aantal aansluitingen
Aansluiting 1
Aansluiting 1
Aansluiting 2
Aansluiting 2
Schakelaar
Schakelaar
Lengte
Lengte
Kleur
Kleur