Vóór 16:00u besteld, vandaag verzonden!
Niet goed Geld terug
Vanaf 250,- Gratis levering
Eigen voorraad Korte lijntjes
Tevreden klanten 93% score

Heeft u een vraag of een opmerking?
Wij staan graag voor u klaar!

Prima service, komen afspraken na

Goede dienstverlening, producten zijn prima. Een fout geleverd product werd vlot gecorrigeerd. Voor mijn volgende aankopen ga ik hier weer shoppen.
Leeuwarden

Prima shop

Keurige levering nette aftersales, aanrader
Almere

Top

Fijne webshop
Beuningen

Top ervaring, wat klein spul nog snel nodig en werd direct klaar gelegd

Fijn, Spullen die ik nodig had konden een paar uur later al opgehaald worden. Super fijn
Oosterhout

goede service

Handige steunen besteld. Alles ok geleverd.
Roosteren

Vlotte afhandeling, goede kwaliteit, goede prijzen!

Duidelijke omschrijving op de website, vlotte betalingsmogelijkheden. Telefonisch héél vlot bereikbaar, vriendelijke service. Kortom, goede zakelijke website mét heel goede telefonische service!
Overmere

Goede service, nette afhandeling verkeerde bestelling

Er was wat onduidelijk over de specifieke maten van een onderdeel. Prima communicatie hier over gehad, uiteindelijk hebben ze veel werk moeten doen voor een bestelling van €45,- en dat zonder ook maar 1 onvertogen woord. Zeker een winkel waar ik opnieuw zal bestellen.
Zeist

Prijs is oké. Website geeft niet de actuele voorraad weer.

Ik heb een aantal kabelmanagement clips besteld bij patchkastwinkel.nl . Kort daarna kreeg ik een e-mail dat de producten die ik had besteld niet op voorraad waren. Ik heb toen twee keer teruggemaild met de vraag of er een vervangend product kon worden geleverd. Deze e-mails zijn blijkbaar in de spam folder beland en daardoor […]
Rotterdam

Goede service en erg vriendelijk

goede website met kwalitatief goed perspneel
Uden
432 klanten waarderen ons gemiddeld met een 8.7/10

Patchkast

Een Patchkast is vergelijkbaar met een meterkast maar dan voor uw netwerk. In de patchkast komen de (utp) kabels samen en kunnen daar verder aangesloten worden op bijvoorbeeld een switch, modem of router. De kabels kunnen zelfs doorgepatcht worden naar een andere ruimtes waar dan bijvoorbeeld weer andere apparatuur aanwezig is. Dit is sterk afhankelijk van de grootte van uw netwerk. In geval van een scheiding in de ruimte tussen de patchkasten en de switches spreekt men van een cross-connect. Een switch kan eventueel ook gepatcht worden naar een telefooncentrale. Dit is wel afhankelijk van waar je wall outlet geplaatst is in verhouding tot je patchkast. 

Technische uitleg over patchkasten

In patchkasten zitten vaak één of meerdere patchpanels. Patchpanels zijn rijen met UTP of FTPconnectoren waaraan de patchkabels gemonteerd kunnen worden. De patchkasten staan vaak in ruimtes waar meerdere patchkasten geplaatst kunnen worden. Per patchkast kunnen aan twee kanten patchpanels geplaatst worden. Men kan er voor kiezen om in de patchkasten ook rangeerpanelen te monteren. Deze panelen dienen ervoor om kabels netjes weg te werken zodat er overzicht ontstaat. 
Aan de hand van het aantal patchpanels kan men uitrekenen hoeveel patches er in de patchkasten geplaatst dienen te worden. Het aantal patchkasten dat men nodig heeft, is afhankelijk van de indeling van de rest van het netwerk. Voor een goede indeling van de patchkasten dient men rekening te houden met de lengte van de kabel inclusief (end-to-end) de patchkabels aan beide kanten. 

Waarom zijn patchkasten belangrijk?

In patchkasten vindt de opslag van ICT, telecom en beveiligingsapparatuur plaats. Patchkasten beschermen de dure ICT en communicatie componenten tegen stof en eventuele schade aan de kabels . Vaak wordt in gebouwen met een groot aantal netwerken een afgesloten ruimte toegewezen om de patchkasten te plaatsen. De patchkasten dienen gekoeld te worden en preventief beschermd te worden tegen brand door een blussysteem. Een patchkast vormt het kloppend hart van uw organisatie. Bescherming is van essentieel belang omdat hier vaak alle bedrijfsgegevens worden opgeslagen op een back-upmodule. 

Het is voor een bedrijf dus erg belangrijk om goede en geschikte patchkasten aan te schaffen. Zoals hierboven beschreven is beschermen patchkasten de patchkabels tegen vuil en stof maar daarnaast dienen deze units als een overzichtelijke weergave van uw netwerk. Mochten er zich problemen opdoen binnen uw netwerk dan kan gemakkelijk en overzichtelijk binnen de patchkasten gekeken worden wat er aan de hand is. Dit in tegenstelling tot bedrijven waar zich geen patchkasten bevinden en allerlei ethernetsnoeren zich door elkaar lopen.

✓ Voor 16:00 besteld Vandaag verzonden!
Niet goed Geld terug
Vanaf 250,- Gratis levering
Eigen voorraad Korte lijntjes
Groot assortiment Scherpe prijzen!
Tevreden klanten 93% score

De waardering van www.patchkastwinkel.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.7/10 gebaseerd op 457 reviews.