Vóór 16:00u besteld, vandaag verzonden!
Niet goed Geld terug
Vanaf 250,- Gratis levering
Eigen voorraad Korte lijntjes
Tevreden klanten 93% score

Heeft u een vraag of een opmerking?
Wij staan graag voor u klaar!

Verschil serverkast met patchkast

Verschil serverkast met patchkast

Wat is nu precies het verschil tussen een serverkast en een patchkast? Zoals u wellicht gezien heeft zijn al onze staande serverkasten voorzien van 2 verschillende type deuren. Een glazen deur of een geperforeerde deur. Graag leggen wij u het verschil uit:

Glazendeur:
Een glazen deur wordt vaak gebruikt wanneer men kiest voor patch-oplossingen, waar geen extreme warmte vrij komt. Denk bijvoorbeeld aan een aantal patchstroken met een telefonie centrale. De grote patchkasten met glazen deuren hebben een glazen deur aan de voorkant en een dichte stalen deur aan de achterkant. Bij komend voordeel van een glazen deur is dat deze veel minder geluid doorlaten. Oorspronkelijk word dit dus een Patchkast genoemd.

Geperforeerdedeur:
Een geperforeerde deur zorgt voor betere ventilatie en wordt meestal ingezet wanneer er meerdere servers in de kast worden geplaatst. Deze serverkasten hebben een metalen geweven staaldraad deur aan de voorkant, en een dubbele achterdeur (Links en rechts kunnen afzonderlijk open) aan de achterkant. Oorspronkelijk word dit dus een Serverkast genoemd.

 

Serverkast Geperforeerde deur patchkast glazen deur

 

De waardering van www.patchkastwinkel.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.7/10 gebaseerd op 448 reviews.