Vóór 16:00u besteld, vandaag verzonden!
Niet goed Geld terug
Vanaf 250,- Gratis levering
Eigen voorraad Korte lijntjes
Tevreden klanten 93% score
Prijs
Prijs - slider
015
Aantal units
Aantal units
Geventileerd
Geventileerd
Uitschuifbaar
Uitschuifbaar
Type legbord
Type legbord
Diepte
Diepte
Maximale belasting
Maximale belasting
Hoogte
Kies de hoogte
Hoogte
Breedte
Kies de breedte
Breedte
Inbouw Diepte
Kies de diepte
Inbouw Diepte
Type voordeur
Type voordeur
Type achterdeur
Type achterdeur
Categorie
Categorie
Aantal aansluitingen
Aantal aansluitingen
Aansluiting 1
Aansluiting 1
Aansluiting 2
Aansluiting 2
Schakelaar
Schakelaar
Lengte
Lengte
Kleur
Kleur

STP bekabeling

STP bekabeling

STP kabels kopen bij Patchkastwinkel

Het netwerk is het hart van een onderneming. Hierdoor is het belangrijk dat de bekabeling van je netwerk juist is. Op deze manier optimaliseer je de verbindingen en de datasnelheden van je onderneming. Dit is niet alleen fijn, maar ook nodig, zodat iedereen binnen de onderneming zijn werk kan doen zonder zich zorgen te maken over de (slechte) verbinding. Om het netwerkapparatuur op elkaar aan te sluiten, maak je gebruik van ethernetkabels.

Een shielded kabel vind je in ons ruime assortiment

Er bestaan verschillende soorten STP kabels, waardoor er nog wel eens verwarring ontstaat tussen de verschillende soorten kabels. De afkorting STP staat voor Shielded Twisted Pair. Het tegenovergestelde van de STP kabel is de UTP kabel, dit staat voor Unshielded Twisted Pair. Daarnaast bestaan ook de FTP kabel (Foiled Twisted Pair) en de S-FTP kabel (Shielded Foiled Twisted Pair), welke bijvoorbeeld beschikbaar is als cat 6 s ftp. Maar welke STP kabel heb je nodig, is dat een shielded kabel? Of heb je een andere kabel nodig dan een STP cat.6 kabel? Je vindt het ongetwijfeld terug in ons ruime assortiment.

Wat is het verschil tussen alle type internetkabels?

Zoals hiervoor toegelicht is een UTP kabel een onafgeschermde twisted kabel. Een FTP kabel is een twisted pair kabel met folie om alle paren (dit folie zit onder de buitenmantel). Dit betekent dat er geen afzonderlijke afscherming per aderpaar in de kabel is. Bij een STP kabel zijn de aderparen afgeschermd per aderpaar, maar is er geen beschermfolie in de buitenmantel. Een S-FTP kabel biedt bescherming per aderpaar én beschermfolie in de buitenmantel, wat de kabel dus het best beschermd.

Zowel UTP en STP kabels zijn geschikt voor ethernet snelheden tot 1 gigabit. Echter, zal bij hogere snelheden een beter afgeschermd bekabelingsysteem (STP), beter presteren. Dit heeft te maken met de ondersteuning van hoge frequenties die van toepassing zijn op hogere datasnelheden, zoals bij een 10-Gigabit netwerk.

Snelheden van de STP kabel

Met een Cat5e en Cat6 Shield Twisted Pair kabel behaalt u een hoge datasnelheid van 1000 Mbit/s. Hierdoor bent u in staat om in korte tijd grote hoeveelheden data te versturen en ontvangen. De STP kabel is daarom zeer geschikt voor zakelijk gebruik. Daarnaast zorgt de elektromagnetisch afschermingfolie bij Cat6 voor een stabiele en heldere verbinding.

STP kabel bandbreedte

Wanneer u kiest voor een Cat 6 STP kabel kiest u voor een netwerkkabel met een hoge bandbreedte. Een Cat6 STP kabel beschikt namelijk over een bandbreedte van 250 mhz, terwijl een Cat5e STP kabel over een bandbreedte van 100 mhz. Dit houdt in dat u met dezelfde snelheid meer data tegelijkertijd kan verwerken. U kunt dit principe het beste vergelijken met een snelweg met 2 banen en een snelweg met 4 banen. Er wordt even hard gereden, maar er rijden wel meer auto’s tegelijkertijd.

Kabelafscheiding bij een 10 Gigabit netwerk

Kies je voor een FTP kabel of kies je voor een STP kabel? Zoals een STP cat.6 kabel? Let dan bij het aanleggen goed op de juiste kabelscheiding bij een 10 Gigabit netwerk. Bij de ontwikkeling van het 10 Gigabit netwerk werd duidelijk dat de gevoeligheid van overspraak een probleem kan vormen bij aangrenzende stroomkabels. Aangrenzende stroomkabels zijn vaak dé oorzaak van overspraak (ook wel alien crosstalk genoemd). Dit is elektromagnetische ruis die kan optreden bij een kabel die (te) dichtbij andere signaal dragende kabels ligt. Dit kan verstoring veroorzaken tussen de verschillende kabels in plaats van tussen afzonderlijke draden binnen één kabel. Vaak gebeurt dit wanneer kabels een lang stuk parallel aan elkaar liggen. Dit zie je bijvoorbeeld wanneer kabels bijvoorbeeld samengevoegd zijn in een buis, welke vervolgens door een muur loopt en een lange afstand aflegt. Doordat toenemende datasnelheden erg belangrijk zijn geworden is het belangrijk om op te letten dat je een STP kabel aangesloten op een 10 Gigabit netwerk, zo min mogelijk in de buurt plaatst van andere signaal dragende kabels.

Heeft u nog vragen?

Bent u op zoek naar een Cat6 STP kabel of een Cat5e STP Kabel en heeft u nog vragen? Onze helpdeskmedewerkers helpen u graag verder. Zij zijn te bereiken op telefoonnummer: 024 333 30 02 of per e-mail via ons contactformulier.

In onze webshop hebben wij een ruim aanbod aan verschillende datakabels. Wij geven u graag advies over de aanschaf en toepassingsmogelijkheden van onze datakabels. Bij Patchkastwinkel bieden we patchkabels in verschillende lengtes en kleuren. Zo kun je bij ons terecht voor shielded kabels van 0,5m tot 15m lang. Daarnaast beschikken we over blauwe STP kabels, gele STP kabels, maar ook witte STP kabels en zwarte STP kabels. Ook is het bestellen van netwerkkabels op rol zeer gemakkelijk  Wanneer je een STP kabel bestelt bij Patchkastwinkel ben je er zeker van dat deze snel in huis is. Bestel je de kabel namelijk voor 16:00? Dan wordt deze dezelfde dag nog verzonden.

De waardering van www.patchkastwinkel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.8/10 gebaseerd op 535 reviews.
Aantal units
Aantal units
Geventileerd
Geventileerd
Uitschuifbaar
Uitschuifbaar
Type legbord
Type legbord
Diepte
Diepte
Hoogte
Kies de hoogte
Hoogte
Breedte
Kies de breedte
Breedte
Inbouw Diepte
Kies de diepte
Inbouw Diepte
Categorie
Categorie
Aantal aansluitingen
Aantal aansluitingen
Aansluiting 1
Aansluiting 1
Aansluiting 2
Aansluiting 2
Schakelaar
Schakelaar
Lengte
Lengte
Kleur
Kleur